Strategy

Strategy

Equator ondersteunt organisaties met het nemen van betere beslissingen. Die goed ingebed zijn in missie en visie zodat de koers van de organisatie consistent en begrijpelijk is. Beslissingen die voor medewerkers navolgbaar zijn, omdat de organisatiecultuur dit toelaat. Enkele voorbeelden.

Markt. Weten wie je klanten zijn, wat hen drijft en wat een unieke propositie zou kunnen zijn. Equator zocht het uit voor een grote online retailer. Een segmentatie, maar dan wel op basis van gedragsmodellen geleend van de sociale wetenschappen. We zijn allemaal mensen, dus voorspelbaarder dan je denkt. Maar ook voor een regio als het gaat over de kansen van digitalisering: Equator ontwikkelde een strategie in de vorm van een actieplan.

Mensen. Langer doorwerken en een duurzamer personeelsbeleid. Moderne termen voor een oud thema: binden en boeien van medewerkers. Equator zocht voor enkele Brabantse organisaties uit hoe je medewerkers gezonder naar het werk kunt laten gaan. Letterlijk, door meer de fiets te pakken, want naar je werk moet je toch. We wisten al wat organisaties in het algemeen van duurzame inzetbaarheid vonden, lees daarvoor hier ons artikel ‘the happy worker’.

Omgeving. Energiezuinig bouwen is verplicht maar ook slim om te doen. Je bespaart jarenlang te hoge energierekeningen en werkt aan een veilige toekomst. Maar in de praktijk is het lastig: allemaal erg nieuw en vaak te duur. Overheden willen hier in sturen want zij hebben klimaatdoelstellingen afgesproken namens de burgers. Equator hielp een provinciebestuur met het vinden van de juiste weg om klimaatdoelstellingen te halen door bouwers en woningbouwcorporaties anders samen te laten werken.